Ειδικά Τμήματα

ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ

Η ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ αποτελεί μια από τις συχνότερες αιτίες που οδηγούν στην αναζήτηση ιατρικής συμβουλής και θεραπείας στις μέρες μας.

Οι κεφαλαλγίες μπορεί να είναι διαφόρων τύπων και θεωρούνται πια νόσος της εποχής αφού στην πλειοψηφία τους σχετίζονται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και το στρες.
Για τη θεραπεία των κεφαλαλγιών, πρέπει να εφαρμόζεται μια ολιστική θεραπευτική προσέγγιση, εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στον ασθενή και στο είδος της κεφαλαλγίας:

  • Φυσικοθεραπεία: εξειδικευμένη φυσικοθεραπεία, ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες όπου στην αιτιολογία συμμετέχουν και δομές του αυχένα, με στόχο την λύση του μυϊκού σπασμού και την αποκατάσταση της κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης.
  • Αποσυμπίεση σπονδυλικής στήλης: ελεγχόμενη ηλεκτρονικά έλξη της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης με στόχο την διάταση μυών , συνδέσμων και θυλάκων μειώνοντας τον μυϊκό σπασμό της περιοχής.
  • Ιατρικός βελονισμός: η χρήση του βελονισμού, από εξειδικευμένο γιατρό, στην αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας αποτελεί πλέον μια πολύ διαδεδομένη μέθοδο με πολύ καλά αποτελέσματα σε ποσοστά που ξεπερνούν το 50% των ασθενών.
  • Ειδικές εγχύσεις: η έγχυση αλλαντικής τοξίνης τύπου Α (Botox), εφαρμόζεται από εξειδικευμένο γιατρό και αποτελεί μια μέθοδο, κοινώς αποδεκτή πλέον, με πολύ καλά και μακρόχρονα αποτελέσματα.
  • Μάλαξη: αποτελεσματική στη χαλάρωση των μυών της κεφαλής, του αυχένα και της πλάτης, καθώς επίσης και στην αποφόρτιση από το στρες, που αποδεδειγμένα συμβάλει σημαντικά στην εμφάνιση των πονοκεφάλων.
Επικοινωνήστε μαζί μας